Az UV mentes barnulás

 

Ha kerülnöd kell a napot, vagy az UV fényt,

vagy csak szeretnél gyorsan szép barna lenni, most

BŐRÖD EGÉSZSÉGÉNEK MEGŐRZÉSE mellett is

lehetsz napbarnított egész évben! 

Napozás helyett PRÓBÁLD KI  az UV MENTES BARNULÁST!

 


UV mentes barnítás

Az UV mentes barnulás folyamat során egy speciális cukor származék (DHA - dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ezáltal alakul ki a barna bőr. A folyadékot, egy erre a célra kifejlesztett kopresszoros pisztollyal permetezzük a bőrödre, amely néhány perc alatt teljesen megszárad. 

A permet kozmetikai bronzosítót is tartalmaz ami azonnal láthatóvá teszi a barnaságot. Ez a kozmetikai bronzosító az első fürdésnél eltűnik és felszínre kerül a DHA által elért tartós, gyönyürű barna szín.

Az UV mentes barnítás természetes barnaságot eredményez, amivel nem csak nyáron, hanem egész évben megőrizheted nyári barnaságod!

Azoknak is alkalmas, akik fényérzékenyek, fehér, szeplős, anyajegyes, májfoltos vagy csak egyszerűen érzékeny bőrüek és szeretnének barnák lenni, de a szolárium használata nem javasolt számukra.

 

UV mentes barnulás 

 

Előnye, hogy nem éri káros UV sugárzás a bőrödet!

A DHA bőrfelületre juttatását követően a barna szín kb. 2-3 óra múlva már látható.  A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. 

UV mentes barnulás - Happy Sun Studio

Az eredmény egy gyönyörű és természetes barna bőr.

Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában 7-10 napig tart a bőr hidratáltságától függően. A bőr csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd fakulni.

 

Előkészületek - 24 órával a kezelés előtt 

Szabadulj meg az elhalt, száraz bőrsejtektől, melyek megakadályozhatják, hogy a DHA bronzosító friss, egészséges bőrsejtekben szívódjon fel. Így a Norvell spray mélyen a bőrbe ágyazódhat, és az oxidációs folyamat során brilliánsan ragyogó, aranybarna színt eredményez. A száraz, hámló bőrréteg eltávolítása tehát miden kezelés előtt fontos. 

Amennyiben mégis száraz, hámló, vízhiányos bőrre kerül az UV mentes oldat, nem tud egyenletesen felszívódni és a fakulás során barnasága kevésbé lesz természetes, egyenetlen színűvé válik, és az eredménye is kevésbé lesz látható.

A megoldás az UV mentes barnulás előtt 1-2 héttel használj UV mentes barnításhoz készült ápoló termékeket. Az Amber-Sun sós tengeri bőrradír vagy Amber-Sun Hidratáló Bőrradír és Amber-Sun Testápoló vaj használatával az egyenlőtlen fakulást elkerülheted. 

Gyantázás a kezelés előtt 48 órával tanácsos!

UV mentes barnulás - A különbség

Jótanácsok a kezelés előtt

A kezelni kívánt testrészen használj olajmentes bőrradírt a száraz, hámló bőrréteg eltávolítására. Utána tusolj le de ne használj tusfürdőt (már a kezelést megelőző napokban is kerüld a lúgos szappanok használatát). A magas pH értékű szappankészítmények, mint például a hagyományos tusfürdő, negatívan befolyásolják bőröd barnaságát és hidratáltságát. Az UV mentes barnaság megőrzése érdekében használj Amber-Sun hidratáló tusfürdőt, amely tökéletes pH egyensúlyt biztosít bőröd számára. A fújás napján kerüld a testápoló illetve egyéb krémek, parfümök használatát. A szűk ruha ledörzsölheti, elmaszatolhatja a kozmetikai bronzosítót, ezért érdemes bő és sötét ruhában jönnöd. 

 

A kezelés menete

Fújás előtt a kezelni kívánt testrészen PH beállító folyadékot permetezünk a bőrödre, amit vizes kendővel egyenletesen szétkenve, enyhén hidratálja és helyreállítja bőröd PH szintjét. Ezáltal barnább, természetesebb színt eredményez. A tenyér, körmök, bőrkeményedések és lábfej elszineződésének elkerülésére védőkrémet használunk. 

Ez után következik a fújás, 6 féle színárnyalatból választhatsz: 

  • világos  árnyalatok: Norvell Venetian, Norvell Venetian Plus
  • sötét  árnyalatok: Norvell Dark, Norvell Double Dark
  • extra sötét árnyalatok: Norvell Triple Dark, Norvell Black Out

Létezik 8 illetve 4 óra alatt lemosható folyadék is. 

A folyadékot egy erre a célra kifejlesztett kopresszoros pisztollyal permetezzük a bőrre, amely néhány perc alatt teljesen megszárad, a hajlatokat levegő segítségével szárítjuk. Az UV mentes barnítás egy természetes barnaságot eredményez, amivel nem csak nyáron, hanem egész évben megőrizheted nyári barnaságod!

 

Otthoni ápolás, utókezelés

Az UV mentes barnulás követően 8 órán keresztül kerüld az izzasztó tevékenységeket és a lefújt testrész vízzel való érintkezését, hogy megfelelő ideje legyen a DHA -nak kifejteni kémiai hatását. Az oldatok hatóidejét nem érdemes túllépni, mert nem attól leszel barnább, hogy tovább tartod a bőrödön. 

Amikor már kialakult a barnaságod, olyan tusfürdőt használj, amit kifejezetten UV mentes barnításhoz fejlesztettek ki.  Az Amber Sun - Hidratáló Tusfürdő gél megakadályozza a gyors kopást és folyamatosan szinten tartja a bőröd PH értékét. 

Az első tusolásnál ne lepődj meg. NEM mostad le a barnaságod! A vizet elszínező barnaság csak az azonnali hatást nyújtó kozmetikai bronzosító. A lemosott bronzosító alatt a DHA által elért gyönyörű barna szín felszínre kerül.

Tusolás után nedvesen a szín érzékeny, ezért ne dörzsöljük törülközővel, csak itassuk fel a nedvességet a bőrünkről. Minden fürdés után hidratáld a bőrödet Amber Sun-Testvajjal vagy Prolong Color-HidratálóvalA Prolong formulájának köszönhetően bőrszíned fokozatosan, egyenletesen fakul ki. Értékes összetevőinek öszönhetően bőröd megőrzi víztartalmát, mellyel elkerülhető az egyenlőtlen fakulás, növeli a szín tartósságát. Rugalmassá, feszessé teszi bőröd. A DHA bronzosító tartalma biztosítja, hogy a barnaság napokkal tovább tartson.

 

Kezelések között

Az intenzívebb szín érdekében két, egymást követő UV mentes kezelés között javasolt a 4 FACES korrektor sprayAmber Sun- Önbarnító Hab BronzosítóvalAmber Sun-Testápoló krémek (bronzosító vagy bronzmentes készítmények egyaránt) használata. A Norvell elő és utókezelő termékekről bővebben a Norvell termékek menüpont alatt olvashatsz.

 

Milyen tartós az UV fény-mentes barna szín?

A természetes színhatású Norvell barnaság egyéntől és a bőr hidratáltságától függően 7-10 napig tart. A barnítás utáni időszakban Pro-Long színszabályozó hidratálókrém segítségével tartósabb eredmény érhető el.

UV mentes barnulás - A szalonban